torsdag 21 november 2013

Kesoplättar!

Idag vaknade jag så sugen på kesoplättar! Så jag slängde ihop en sats. 

1 ägg
100 g keso
0,75 msk fiberhusk
Lite salt
Några varv med vaniljkvarnen (eller vaniljpulver, alltså inte vaniljsocker.)

Vispade allt med elvispen, en bra stund så kesobitarna går sönder. (Ska införskaffa mig en stavmixer snart, blir bättre med dem.) 

Stekte i kokosfett (utan smak) på låg värme i ett plättjärn. Jag blöter alltid ner fingrarna i kallt vatten innan jag tar i smeten för att den är rätt kladdig. Trycker försiktigt ut dem i plättjärnet. Vänd den sen när de fått en stekyta. (Blir 5 st.)

Serverades med lågkalori jordgubbssylt och kesella! 


Mums! 

Man behöver ju inte utesluta lchf:en helt när man är gravid. Nu klarar jag av att äta halvfeta maträtter. Så jag lagar väldigt ofta lchfrätter men använder typ matlagningsgrädde istället för vispgrädde. Och har ibland potatis till. Vispgrädde är fortfarande för fett. Det blir jag illamående av. 

Inga kommentarer: