fredag 26 december 2014

Julafton i Sunne.

Hej! 

Nu är vi hemma igen. Vi har haft det så mysigt! 

Dagen innan julafton när vi kom dit så packade vi in allt och myste en stund. Lowe fick öppna en julklapp av sin mormor. 



En pulka! Så vi klädde på oss och gick ut och testade den direkt! 




Så mysigt! Älskar att det är snö när man kommer upp på jul! Så mycket mer julkänsla! 

När vi kom in igen så va Lowe trött så jag sov ner Lowe och medans han sov så stack jag och Fredrik ner till centrum och handlade lite. (Lowe va kvar hos sin mormor och moster.) Sen bakade jag och min syster julgodis! Hon gjorde jättegoda snickerskakor, och jag gjorde winernogat och tomteskumfudge. Vid 19.30 va det dags för uppesittarkväll. Alla hade en varsin lott! Mamma vann 100 kr! Det va det enda! Sen hoppade alla i säng trötta. Lowe hade redan somnat i vagnen som vi tagit in i hallen. 

Julafton vaknade vi vid 8. Mys i sängen och sen stack vi till min pappa, alltså Lowes morfar på julfrukost. Där va min
farmor också, samt min syster Sofia med man och barn. Vi åt gröt och skinkmacka! Mysigt! Det vill jag gärna ha som tradition.


En suddig bild på oss som min farmor tog! Haha!

Pappa öste på oss en massa godis! 4 kg per familj för att vara exakt! Haha! Och Barnen fick en pengar av både min pappa och farmor. :-) När klockan va runt 12 så åkte vi tillbaka till mamma. Lowe va trött och behövde sova. Somnade så gott i bilen! 


Hemma hos mamma fixades julmaten! Så mysigt att va alla samlade och detta julstöket blir. Mamma bor ju i hus och har stort kök så man kan hänga många därinne och umgås och hjälpas åt. 


Glad kille vid julbordet! 



Vi åt runt 14 och sen dök tomten upp lite tidigare än tänkt! Inte gjorde väl det något förutom att Lowe hade just tagit en tigga av sin kusin Isabelle's panna så hon grät ju för fullt! :-( stackarn! Nu har Lowe bitit 2 tjejer i ansiktet! Han som bara vill va go!  Tomten va lite läskig, men det gick att sitta i hans knä utan att bli ledsen i alla fall. 



Har film på detta mötet också! Ska bli kul att se hur han reagerar på tomten nästa år. :-) 

Efter allt vi delat ut paketen och öppnat dem så myste vi ner oss i soffan med julgodis. Julia min äldsta systerdotter gick runt och sminkade/målade våra naglar. Sen kollade vi på film. Tomten är far till alla barn. Och Lowe somnade så gott i sin nya mysdress i min famn. 


Mammas tröttis! ❤️ 

Jag gick upp och la Lowe runt 22.30 när Fredrik ville lägga sig, sen satt jag uppe till 00 med mina systrar och familj. Hörde hur ledsen Lowe va så jag gick upp och skulle ta hand om honom, men då hade Fredrik krupit intill Lowe och låg och stök honom över ryggen så han hade somnat om igen. Dessa jobbiga mardrömmar! 

Idag vaknade vi vid 8, klev upp och tog en dusch, käkade julmat till frukost och sen packade vi och åkte hem. Blev inte kvar sålänge denna gången. Skönt att komma hem också. Min yngsta lillasyster följde med oss hem. Hon ska bara hos oss en vecka. ❤️ 



Inga kommentarer: