onsdag 1 oktober 2014

Full fart på dagarna!

Åh vad vi proppar dagarna med aktiviteter! 

I måndags va vi hemma hela dagen Lowe och jag. Jag grejade i ordning lite med alla saker och så. På eftermiddagen drog vi iväg med Fredrik och köpte en hoppgunga till Lowe. Så cool! Han har inte fått in rätta knycket än bara. Men snart så! 

I går hängde Lowe och jag på Frölunda torg med Ronja och Novalie. Vi sprang i affärer och lunchade. När Fredrik kommit hem från gymmet så tog vi oss ut på en promenad. Vi handlade lite och mötte upp en tjej som ville köpa en sak vi lagt ut på blocket. Rensar ut lite saker från Lowes urväxta leksaker. Vi började även igår med att lägga Lowe själv. Han fick äggmjölk innan och så ammade jag lite. Vi har ju kamera på han nu. Vi la ner honom med snuttefilten och nappen, sa natti natti och gick ut. Han gnällde och blev ledsen så Fredrik fick ta upp honom, han lugnade sig, han la ner honom, galen igen. Och så höll han på så. Jag tog över och vaggade Lowe lite i famnen, stoppade in nappen och la snuttefilten intill honom. Då somnade han. Så jag la ner honom. Han sov till 03! Wiie! Duktig kille som alltid brukar vakna 23-00 först. Han fick mat 03, och sen sov han vidare hos mig.  

I morse hade jag ställt klockan på 7. Lowe sov vidare och jag gick upp och gjorde mig i ordning och sen drack jag mitt kaffe. Lowe vaknade 8.30. :-) pigg och glad? Näpp! Så gnällig hela morgonen. Kul! Vi som skulle till mäklaren och avsluta försäljningen på min lägenhet. Men det gick bra ändå. :-) Mötte upp Ronja och novalie i stan då de va där på egna ärenden. Jag shoppade lite till Lowe och sen promenerade vi till Järntorget och tog vagnen hemåt. Vi gick dock inte hem, utan vi drog till öppna förskolan. Det va sömnsnack där så vi ville lyssna. Va inte så mycket nytt. Men jag kände i allafall att det är läge nu att skippa nersovningen i babysittern eller med mat i munnen. Ska försöka ta bort amningen på natten också. Inte ammat sen 15 idag kom jag på nu så tuttarna måste jag nog pumpa lite innan jag somnar. Haha 
Ikväll har vi tagit det piano. Jag har gjort palsternackspuré till Lowe och kycklinggryta till mig själv. :-) Lowes läggning idag gick bra. Han fick gröt 18, pyjamas på, lite lek/mys. Äggmjölk 19.30. Och sen i säng 20. Somnade 20.20 efter lite smekningar på huvudet. Än sover han. 

Nu får vi se hur natten går. Sover han längre än 00 innan han vaknar en gång så är det nog äggmjölkens förtjänst. Barn vaknar oftast pga att de är hungriga.  hjälper äggmjölken och håller honom mätt längre. Hoppas. Idag drog han i sig 100 ml! Mer än någonsin! Han har ätit massvis idag. Gröt vid 9, Ellas smoothie vid 11, amning vid 12, Ellas smoothie vid 13 (panikhungrig då amningen inte är så intressant när amningsrummet är fyllt av spännande människor.) Han drog i sig en hel burk palsternackapuré vid 15, ammade lite, dubbel portion bovetegröt med aprikospuré vid 18 och vid 19.30 äggmjölk! Puuh! Känns som att amningen kommer rinna ut i sanden. Men vi får se hur vi gör med den. 

Så efter dessa hektiska dagar så chillar Lowe och jag i morgon. Vi ska på något spännande vid 14. Fredrik kommer hem just för det också! Men mer om det i morgonkväll. iiiih! Så spännande!

Nej måste jag göra något åt de här bomberna! De sprängs snart! 


Fina skor från H&M fick följa med hem idag. Köpte även en blårutig skjorta. 


..Och Fin haklapp och napphållare från elodie details. Köpt på åhlens. 

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej, roligt att läsa hur ni har det med ätande och sovande för vi har i princip haft det ganska lika (min son född 18.3). Sov ganska bra tills poff. Dessutom upplevde jag att när jag amma att han inte hölls lika mätt längre så jag börja ge mat c. en månad sedan. Jag gjorde som du att jag gav gröt, sedan 2 timmar senare amma sedan två timmar senare fruktpuré osv men så sa min mamma att hördu en 6 mån bebi ska bra kunna vara utan att äta i 4 timmar. så tänkte jag hmm, nå vi testar. Tyckte det var svårt att veta när man ska amma när man också ger mat, genast efter eller två timmar senare. Beslöt att testa på min mammas teori så nu gör vi såhär och det funkar jätte bra (bara som tips, klart alla har egna system och mat osv)

-gröt kl 08 (tiderna varierar klart varje dag)+ ammar genast efter, ¨
-sen lunch puré typ kl.12-13 en hel stor burk (lagar oftast egna på grönsaker/rotfrukter och sen form av kött eller fisk) + ammning,
-sedan igen kl 16-17 nån form av fruktpuré eller grönsakspure + ammning
-sedan ännu kl 19 oftast en liten avokado mosat med ett päron + ammningen
-sen 20.30 natt välling 200ml o i sängs. Kanske här äggmjölken kunde fungera eftersom jag förstod att du inte vill ge välling.

Det blir ju helt sjukt mkt mat på kvällen och jag tänkte att han säkert får ont i magen men nej, istället börja han sova helt otroligt långa nätten. Han somna c. en halv timme efter vällingen ensam i sängen efter lite bökande, sedan vaknar han första gången mellan 04-06, då ammar jag lite och sen sover han till 07 eller 08.

Lycka till med att hitta ett nytt hem.