tisdag 24 mars 2015

1 årskontroll.

Igår va det dags. En vecka försent, men det spelar ingen roll. Igår va det ju läkarkontroll, vikt, längd, huvudmått och vaccinsprutor. 

Vi fick träffa en annan bvcsköterska, de har det uppdelat när det är läkarkontroll. De hade dessutom en elev med. Så vi va många i rummet. Vi började med att väga och mäta. Sen klämde hon på Lowe och frågade hur han va i utvecklingen. Rörelser och tal. Hur han äter och så. Allt såg bra ut. Men vikten va inte så imponerande. Läkaren sa att han inte fick krypa ner mer på kurvan. Så ge grädde och smör, fett fett fett. Haha! Det är ju det jag gör! Han har dock varit sjuk nyss och då äter han väldigt dåligt. 



Vikt: 9475 gr
Längd: 75,2 cm
Huvudmått: 45,3 cm 

Sen va det dags för sprutorna. Vi har valt till hepatit B. Men de blandar i det så det blir ingen extra spruta. Denna gången satte de sprutorna samtidigt. Läkaren en och sköterskan en. Så det gick snabbt. Han blev såklart ledsen. Men det gick över fort. Lilla älsklingen! 

Nu ska vi tillbaka om ett halvår. Men vågen finns ju i väntrummet så vi kan gå dit och väga om vi kände att vi ville göra det. 

Han slapp feber även denna gången. Han va bara extra gnällig i gårkväll och somnade en timma tidigare än vanligt. 

Utvecklingen då? Han klappar händerna och går ju nu. Han går inte helt utan kryper mestadels. Men ska han ta sig ståendes någonstans så går han först och sen om han trillar så kryper han resten. Han vet vart lampan är och han pekar på allt och säger "där" ibland kan han sitta och peka och säga "dä dä dä dä dä" men jag vet inte vad han menar! Haha! Han vinkar och säger mamma. Han gör mer än gärna high five! Och försöker säga high five! Och dansar! Som en galning till allt! Räcker med att jag klappar i mina händer så dansar han till takten. Så gulligt! Han pillar på allt! Och allt ska in i munnen! En nyfiken men lite blyg kille som gärna gömmer sig i mammas famn om någon okänd tittar och pratar med honom. ❤️


Inga kommentarer: