söndag 14 september 2014

Sex månader med Lowe.

6 hela månader? Ett halvt år? Har han redan blivit så stor? Har vi inte haft honom längre än så? Hur kan sex månader bli så långt och kort samtidigt? 

Vår lilla älskling är ju så himla underbar just nu! Så härlig period! Han är glad mest hela tiden. Enda gångerna han gnäller är om han är trött eller uttråkad. Annars skrattar han och är helt underbar! 

Han sitter själv nu, och gjort ett tag. Men man kan lixom inte bara sätta honom på golvet utan några skydd och gå, utan man får palla upp med kuddar runtom ifall han vinglar till. Det har hänt några gånger att han dunkar i ansiktet i golvet. Ursch! Men han lär sig! Annars har inte utvecklingen i kroppen gått framåt så mycket tycker jag den senaste månaden. Han har väl blivit starkare i kroppen och klarar med och så, men han ligger mest på mage och leker. Lägger vi ner honom på rygg så vänder han sig direkt. Även när vi byter blöja eller klär honom så vill han vända över. Han har också börjat med att dra in knäna under magen men han kommer ingenstans, vilket jag tycker är superskönt! Då vet man vart han ät! :-P. Han kan stå själv vid tex bordet om han håller i sig i det. Han har även börjat försöka ta på allt som finns framför honom. Han kastar sig på det. På restaurang är det bestick som flyger i golvet eller servitrisens klänning som rycks i, är vi inne i klädaffärer och han sitter på min höft så rycks det i alla kläder han kommer åt efter vägen. River gärna ner dem också. Dricker/äter jag något så ska han också ha det, speciellt om det är en petflaska, dem älskar han! Flaskor och glas! Galet i det. Så ni skulle se hans lycka när han fick dricka vatten ur ett glas för första gången! Magiskt tyckte han! 

Sömnen är forfarande som innan. Han vaknar runt 8-9. Sover en timma runt 9.30, sover en stund vid 12-13, sen vid 15-16 och en liten powernap runt 18. Sen på kvällen är han superpigg och somnar runt 21. Vid amning eller med hjälp av gungning i babysittern så vi får lyfta över honom till sängen. Natten sover han ungefär 3 timmar i streck nu. Brukar vakna vid 00, då lägger jag honom på sidan och smeker på ryggen tills han somnar om. Brukar gå på en minut. Sen vaknar han runt 02, då får han mat. Somnar jag inte om så lyfter jag över honom till hans säng igen. Somnar jag vid amning så får han ligga kvar. Sen vaknar han runt 5 igen. Då hämtar jag honom så får han mat och så sover vi till 8-9. Lite segt att han vaknar på natten och vill snutta. Han behöver ju inte äta nattetid mer. Så bröstet är nog bara till för att somna om. Så jobbigt. Men han tar inte nappen längre! Så segt! Jag som kämpade med nappen. Men han vill inte ha den och blir skitarg om jag stoppar in den! I sömnen kniper han ihop läpparna om jag försöker med napp! Så det är väl bara att gilla läget. Men snutta på mitt bröst är det slut med snart. Ska bara hitta en bra lösning. 

Maten går kanon! Vi ammar på och så ger jag massa vanlig mat. Blandar färdig ekologisk burkmat med hemmagjord. Han har fått testa äggmjölk (äggula, kokosfett, vatten och vaniljpulver.) Det va gott, men han verkar ha tappat helt hur man suger på flaska. Han vill bara leka med den i munnen när han får den. Vi får träna mer. Ska ju börja med lite ersättning emellanåt så då krävs ju en nappflaska. Han gillar bröstmjölken och den purén jag gör själv. "Mmmmm" säger han när han får min mat. Favoriten är potatis och broccoli, eller sötpotatis. 

Vikt och längd och läkarundersökning för 6 månader är inte gjord än. Vi ska dit om 1 1/2 vecka. Fick boka om tiden, vi skulle ha varit där i fredags. Vi ska byta BVC dessutom. Så det blir sista besöker där. 


4 kommentarer:

Anonym sa...

Han är såå söt!! Vart ska ni flytta? ;))

Jenny M. Bäcklund sa...

Tack! :-) vi ska flytta till Frölunda. Vi har ju sålt min lägenhet men inte hittat någon ny att köpa. Ingen som vi tyckt varit bra för oss, vi vill egentligen bara bo i ett speciellt område och inget har varit till salu. Så vi ska bo med Lowes farmor. Hon har en trea. Fram tills vi hittar något vi vill köpa. Allt är lixom klart, pengarna har vi, men ingen lägenhet är till salu! Haha!

Anonym sa...

Typiskt, alltid detta ekorrhjul, allt ska klaffa... Hehe
Vilket område vill ni bo i då? Blir det Frölunda?

Jenny M. Bäcklund sa...

Ja verkligen. Japp i Frölunda. Det blir bäst då vi har nära till jobbet därifrån både jag och sambon. Vi har nära till Lowes farmor och farfar (barnvakt och hundvakt! ;-) ) min sambo är uppväxt där så han har även många vänner där. Och nu har ju jag också vänner där.