fredag 22 maj 2015

Lowes första besök hos vårdcentralen.

Lillkillen var haft feber i 3 dagar och i förrgår upptäckte jag när vi kom hem från lekparken att han var blå om händer och naglar och även runt munnen. Tänkte att det var kallt ute men jag googlade ändå. Då kom det fram att det kunde vara RS. RS är ju inte livshotande på ett barn som är 14 månader och han har bara lite snor som rinner och lite torrhosta när han sover. Så jag avvaktade. Det blåa försvann fort när vi kommit in. Men i går kom det tillbaka. Han blir blå om läpparna denna gången. Så jag ringde sjukvårdsupplysningen. När jag kommit fram så hade det försvunnit på honom. Hon bad mig kolla hur han andades och så. Sen sa hon att om det kommer tillbaka så måste vi åka in direkt till barnakuten. Det kan i värsta fall vara tecken på hjärtfel, och att han inte syresätter sig som han ska. Det kom aldrig tillbaka. Så idag tog jag det säkra före det osäkra och gick till drop in på vårdcentralen med Lowe. Jag ville att se lyssnade på hjärtat och lungorna samt kollar syresättningen. 



Lite lek hann vi med medan vi väntade på vår tur. Som tur vad så går barn lite före. Så vi slapp sitta där och vänta alltför länge. 

Vi fick träffa en jättegullig läkare som själv hade en bebis hemma i Lowes ålder. Så det kändes som att hon förstod min oro och ville kolla upp det ordentligt. Hon lyssnade på hjärtat och lungorna. Hon kollade i hans hals och öron. Sen skickade hon oss till provtagningen och samtidigt ringde hon och rådfrågade en specialistbarnläkare på Sahlgrenska. 



På provtagningen så kollade de hans syresättning både i örat och i foten och sen tog de ett blodprov. 

Efter det så fick vi träffa läkaren igen. Hon såg inget onormalt. Allt såg bra ut och inga blåsljud på hjärtat. Så om det skulle komma tillbaka så fick vi komma in igen. Men nu såg han helt frisk ut och hade dessutom ingen feber längre. Så skönt! 


Vi firade med fika på David bagare efteråt! Min duktiga lilla kille! ❤️ 

Inga kommentarer: