torsdag 14 augusti 2014

5 månader med Lowe.

Hej! 

Idag "fyller" Lowe 5 månader! Tiden går så fort, men som jag sagt innan så känns det som han alltid funnits i mitt liv. 

Vi va på BVC idag och mätte och vägde Lowe. Han fick dessutom sina sprutor. 6920 gr och 66 cm lång va han nu. Huvudet va 42 cm. Han växer sagt men säkert! Går lite trögare nu än i början, men det va normalt. 

Han är helt underbar vår lilla krabat! Han skrattar för fullt och är på bra humör mest hela tiden. Gnällig när han är trött eller uttråkad bara. Gråter gör han vid smärta eller om han blir skrämd. 

Lägger man honom på rygg så rullar han över på mage direkt. Men han verkar ha "glömt" bort hur man rullar över till rygg igen. Haha! Han ligger och gnäller så man ska vända på honom. Han kan sitta själv korta stunder. Han har inte riktigt balansen än. Men han sitter en liten stund. Han greppar saker bra och vill hålla med i flaskan om han får äta ur den. (Händer inte så ofta att han får flaska.) han vill stå mycket i vår famn. Sitta still är inte så kul. Han har även börjat dra in knäna under sig när han ligger på mage, så kanske kommer han första förflytta sig snart? 

Sömnrytmen har han ändrat på. Han lägger sig nu 20 och går upp 7. Men han vaknar typ 4 gånger för mat på natten nu. En fas antagligen, men han äter (ammar) väldigt dåligt på dagen så jag tror att han vill äta "ikapp" på natten. Han har nämligen inte tid att ligga och äta. Han ska titta på allt annat. Så ibland blir det en kamp, och ibland ger jag bröstmjölk på flaska. Bara för att han ska få i sig det snabbare. Liggamma går bättre. I ett mörkt och tyst rum. Så inget distraherar honom. Eller om han är nyvaken. Då äter han snällt i alla miljöer. Vi har även börjat med smakportioner! Han har fått potatis, palsternacka, sötpotatis, broccoli, äpple, päron och katrinplommon. Jag har köpt några burkar färdigt och sen har jag gjort massor själv. Det går jättebra! Han älskar det! BVC tyckte att vi skulle börja med gröt oxå. Vet inte vad jag tycker om industriell gröt, så jag ska läsa på lite tänkte jag innan han får det. Men vi gav ersättning för första gången idag! Tänkte det kunde va bra att vi kollade om han gillade det då man kanske vill göra nått spontant utan Lowe någongång och inte har eller hinner pumpa ut mjölk. Så de där färdigblandade tetrapacken funkar ju bra om han gillar det. Och det gjorde han! :-) Jag ska försöka helamma till 6 månader + smakportioner då. Men ska jag va ärlig så har jag tröttnat lite på amningen nu när han "krånglar" så mycket när det är dags att ammas. Men det vore skönt om det gick att fortsätta på natten sen om han nu vill äta på natten. Efter 6 månader så ska de väl inte äta på natten? Får nog läsa på. 

Våra dagar rullar på. Fredrik har ju varit hemma med oss i 5 veckor men är nu åter på jobbet sen 2 veckor tillbaka. Nu ska vi komma in i rutiner. Från nästa månad så kommer det ju tillkomma ett fast mål mat om dagen. Det ska bli kul. Tror vi kommer välja Lunch. Sen om vi vill köra på gröten från affären eller göra egen, så kommer han få den på kvällen. Äggmjölk ska vi testa på kvällen oxå. Men det återkommer jag om i ett eget inlägg när det är dags. 


Inga kommentarer: