onsdag 11 februari 2015

Förskola.


Jag började kolla på lite förskolor för Lowe för ett tag sen. Först ut var en förskola med musikinriktning. Förskolan ligger dessutom precis brevid där vi bor. Jättemysig personal och mysiga miljöer. Det kändes så bra. Men jag har alltid velat ha en ur och skur förskola om jag fick barn. Jag vill att de ska vara ute mycket. Sova ute och så. Det är viktigt med frisk luft. Jag har förstått att det är en lång väntetid för att få en plats på en sån förskola. Så jag la lixom ner den tanken. Men så googlade jag förskolor runt om där vi bor för jag måste ju söka mer än en förskola. Så upptäckte jag att det finns en ur och skur jättenära! Kanske 5 minuters gångavstånd! Det har varit en "vanlig" förskola innan men de har precis gjort om  den till en ur och skur. Så det är inte så många som vet om den. Jag ringde och frågade om jag kunde komma och besöka dem. Och det fick jag ju såklart. Så perfekt! Åh jag vill så gärna få in honom där! Eget kök, sov ute i vagnen, och de äter ute och så fint! Så det blir såklart vårt första val! 

Idag va jag på en förskola som också ligger i närheten. Tar kanske 10 minuter att gå dit och Lowes farmor bor bredvid så det är ju en fördel om vi behöver hjälp med hämtning och lämning. Men den va så nergången! :-( så trist! Ena avdelningen va renoverad. Så det hade ju varit bra, men andra va hemsk! 

Nästa vecka ska vi besöka förskola nummer 4! Den ligger oxå här. 10 minuter gångavstånd. De hade kräksjukan där nu så vi skulle vänta en vecka med besöket. 

Man söker ju 5 st, de har byggt en ny förskola som öppnar här i höst. Den ligger 5 minuter härifrån. Vi har alltså massor med förskolor här! Helt galet! Men det är många villor och så. Så det finns väl massor med barn. 

Jag sökte plats på ur och skur idag som första val och musikförskolan som andra val. Sen ska jag fylla på när jag varit på den sista. Sen håller vi tummarna!


Tänk att denna lilla sötnosen ska få förskoleplats. Tänk att han snart ska få en egen krok och egen hylla som det står "LOWE" på. ❤️

2 kommentarer:

Unknown sa...

Hej!

Härligt att det snart är förskola dags! De växer så otroligt fort. Håller tummarna för att ni får den ni önskar!
Tänkte fråga dig vad ni har för baby vakt med kamera så ni kan se lilleman? Håller på att titta ut en men finns ju så många varianter (!) :) är den ni har bra?

Trevlig kväll!
/Catrin

Jenny M. Bäcklund sa...

Vi har d-Link camera on baby. Vi är jättenöjda! En kamera man sätter upp vid bebisen så kopplar man med en app till telefonen/plattan! man kan prata till bebisen med den och spela melodier från appen. Den går på wi-fi men den gå även på det mobila nätet om man tex skulle vara utomlands eller ute i trädgården där inte wifi kanske räcker! Jag kan tex snabbkissa hunden när Lowe sover så ser jag om han vaknar när jag är ute. :-)

Trevlig kväll till er också!