måndag 14 juli 2014

4 månader med Lowe.

Idag blev vår kille hela 4 månader! Tiden rusar iväg ju! 

Vi va till BVC i dag och vägde och mätte honom. 6580 gr och 64 cm lång! Han hade gått upp lite bättre denna gången än förra, men han ligger fortfarande under "medel" på vikten. Men längden ligger han mitt på. 

Våra dagar går undan! Nätterna är fortfarande typ desamma. Lägger sig runt 21-22 ibland lite senare ibland lite tidigare. Han vaknar i sin säng runt 4-6 och vill ha mat i vår säng. Sen somnar han om och vissa dagar har jag fått väcka honom. Han brukar sova till 8-8.30 ibland till 9. Men mellan 6 och när han vaknar så sparkar han och slår i sömnen. Enda som får honom att slappna av är att ge honom bröstet. Så även om man sovit mellan 23-09 med en matpaus på natten så kan man vara supertrött dagen efter då han väckt en med hans vilda kroppsspråk! Hehe. Han sover någon timme på förmiddagen och någon timme på eftermiddagen. Sen kan han ta en liten powernap på kvällen. 

Utveckligen går framåt, han kan nu vända sig från mage till rygg, och rygg till mage. Han greppar saker och har börjat upptäcka sina fötter. Han har sen ett tag tillbaka börjat ta våra händer och föra in dem till sin mun. Han älskar vissa leksaker, gärna som låter och ligger på mage på en filt och leker med dem. Han har börjat skratta lite. Kommer oftast om man kittlar honom. Och han "babblar" massor! Mest när han är trött eller precis ätit. Då babblar han på som bara den! Dreglar massor nu med, vi hoppad inte att det är tänder på G!

Vi helammar, och det funkar jätte bra! Det känns underbart att man enbart har gett honom bröstmjölk. Att det har funkar hela vägen. Nu ska man ju börja introducera lite mat. Så det har vi väl tänk göra nu. 

Vi kör enbart sittdelen på vagnen då vi tycker att det funkar så bra. Hemma använder han sin matstol när vi äter och sitter endel i babysittern som han gillar jätte mycket! Den somnar han i nästan varje gång man sätter honom däri och gungar honom. 

Han bara älskar att bada! Han sprattlar som en liten fisk när han ligger i badet! Han gillar när man sjunger för honom. Och helst vill han stå i famnen. Han är väldigt stark i kroppen så man kan ha honom ståendes i famnen och bara hålla löst i händerna, eller i sidorna. Han har lätt stått om vi la hans händer på vardagsrumsbordet och lät honom stå där. Men det gör vi såklart inte. Benen kan ju vika sig. Inte så härligt om han ramlar. 

Sitta själv kan han inte helt. Sätter man honom så tippar han så långt fram så det ser ut att göra ont i höften. Men det är nog inte långt kvar tills han kan sitta själv. Vi hoppas han sitter själv innan 28 augusti då vi ska åka till Grekland. Hade varit härligt om han kunde sitta själv då. Men det får vi se. Vi hetsar inget här. 

Vi älskar vår lilla plutt och varje framsteg som han gör får vårat hjärta att slå lite extra. För vårt barn är ju såklart det bästa och finaste barnet som finns i våra ögon. ❤️ 


Inga kommentarer: