onsdag 24 augusti 2011

Curry-Kycklinggryta. - LCHF.


Kycklinggryta:
  • 600 g Kycklingfilé
  • 2 röda paprikor
  • 2 gula lökar
  • 5 msk smör att steka i
  • 3 msk curry
  • 1 msk paprikapulver
  • 5 dl vispgrädde
  • 2 dl creame fraiche
  • 2 msk apelsinjuice
  • 2 msk kinesisk soja
  • 2 krm svartpeppar.

Skär kycklingfiléerna i bitar. Skölj, kärna ur och skär paprikorna i bitar. Skala och skär löken i klyftor. Bryn kycklingen i smör i en stor gryta. Tillsätt paprika, lök, curry, paprikapulver och låt det fräsa i ca 3 minuter. Tillsätt vispgrädde, creame fraiche, apelsinjuice, soja och svartpeppar. Servera med blomkålsris. 

Blomkålsris:

Riv hela blomkålen. (Jag rev ner den med hjälp av matberedaren för att undvika allt spill.) Koka sen upp vatten med salt i. När vattnet kokar så släng i den rivna blomkålen i 30 sekunder. Sen häll av vattnet och servera till kycklinggrytan.


Energiberäkning per portion:
Kcal - 784
Protein - 39g
Fett - 66g
Kolhydrater - 10g

Jag hade i lätt creame fraiche och inte så mycket smör som receptet visar. Man kan ju byta ut vispgrädden till matlagningsgrädde så sänks ju kcal intaget avsevärt. Då vispgrädde (laktosfri) ligger på 38 % fett och matlagningsgrädde (laktosfri) på 10 % fett. Men då tappar ju den LCHF syftet. 

.

Inga kommentarer: