lördag 3 maj 2014

Utvecklingen 7 veckor.

Lowe är nu 7 veckor. Vi har alltså haft honom hos oss i 7 veckor? 49 dagar? Galet! Känns som man aldrig varit utan honom. 49 dagar är ju ingenting. Undra hur många pussar han hunnit få av mig och Fredrik under de 49 dagarna? Endel. Nästa lika många blöjor har vi bytt. ;-) 

Va händer med honom då?

Rörelser: Han har blivit väldigt stabil i sitt huvud. Han svänger i väg med det ibland, så man får ha lite koll. Men man måste inte hålla i det hela tiden när man håller honom. Vi tränar genom att ligga på mage några gånger per dag. Han kämpar för fullt. Han jobbar för fullt med hela kroppen när han sitter i babysittern. Förut va det ryckigt och i otakt. Men nu jobbar han mer i takt med fötter och händer. Som att han cyklar med ben och armar samtidigt. Ser jätte roligt ut! 

Kontakt: Leendena kommer oftare. Det kommer till och med ljud emellanåt. Han försöker få ut ljud när man busar med hobom. "Gaaoo" är vad som kommer jag nu. Så jävla söt! Han drar upp överläppen och spänner den så han ser jättebusig ut! Som att han gjort nått hyss! :-) ska försöka fånga det på bild. Ögonen sticker iväg mer och mer. Han skelar ju mer han koncentrera sig. Idag såg jag att han såg sin egna han. Och fick till och med bild på det. 

 
"Men! Va är detta för något?"

Nätterna: Han har börjat sova i sin säng nu 3 nätter tillbaka. Det går jätte bra! Han har sovit 2 av dem nätterna utan att vakna på 8 timmar. Jätte bra! Han somnar med oss 22-23. Sen gnyr han i sömnen vid 4 och 6. Vid 6 äter han och somnar sen om. 

Välmående: Lowe är en pigg och gosig kille! Han sover bra på natten vilket betyder att han behöver sova mindre på magen. Han har lite varannandags beteende när det gäller sömn på dagen. Vissa dagar bara sover han och vissa dagar sover han bara någon kort stund på 15-20 minuter. Vi promenerar mycket. Lowe gillar att ligga i vagnen och sitta i sele och babysittern. Han kan även ligga i gymmet. Han har börjat upptäcka sakerna som hänger i gymmet och hänger i barnvagnen! Stirrar så ögonen går i kors och formar munnen till ett väldigt litet o! Hihi! Åka bil går väldigt bra. Han somnar nästan alltid. Annars sitter han vaken och bara tittar. 

Maten: Jag helammar. Och massa mjölk har jag. Vi har börjat pumpa ut några gånger så har Fredrik fått ge på flaska. Det gillar Lowe! Så skönt att maten funkar så bra! 

Vi är väldigt nöjd och stolta över vår lilla bebis! Tänk att allt gått så bra hittills! Vi håller tummarna på att det kommer gå i samma spår. 

1 kommentar:

Fridawallberg sa...

Vilken bra lista! Jag snodde dina rubriker och skrev en liten månads-dagbok i Word med lite bilder så jag kan göra månad för månad. Tack :)