fredag 18 februari 2011

Symaskinen kom till användning.

Jag kom på att jag hade en hög med kläder som behövdes sys om. Jeans som va för långa och jag är en sån som går och drar upp jeans i hämporna så hämporna tillslut släpper så jag behövde sy fast dem igen oxå, så att jag kan dra upp byxorna. :) Även kläder som va lite för stora som jag aldrig använder för att de just är förstora. Så jag drog fram vår fina symaskin som vi köpte för 2000 kr för ett år sen som jag knappt har använt. Joakim har faktiskt använt den flitigt. Dock va maskinen fel inställd och jag har ingen aning om hur man gör, så jag fick ringa Joakim. Han visste. ;) Så till slut hittade jag raksömmen. Sen gick det ju så trögt att sy i jeans. Hallå? vi köpte faktiskt ingen B maskin, borde ju gå att sy i jeans för en maskin som kostade 2 tusen. Sen insåg jag när jag kikade ner i lådan med alla tillbehör att det fanns speciella jeans-nålar. Så jag pillade lite med maskinen och fick tillslut bort nålen som satt i maskinen och i med jeans-nålen. De snackar vi! Hej vad det gick! Jag la upp 2 byxor och lagade hämporna på det 3:de paret, mina jobbar-jeans. Såna sköna som inte klämmer för mycket. Jag sydde en tröja som är för bred. Sen hade jag en klänning att laga. Men jag orkade inte byta tråd i maskinen. Så det får bli en annan gång. Dessutom så va det en sommarklänning. Och det är ju ett tag kvar innan man använder sommarkläder.

När jag ändå va igång med alla kläder så rensade jag min klädkammare. Jag drog fram 2 par svarta byxor, ett par jeans och ett par vanliga svarta. De har blivit så bleka i tvätten så jag tänkte köpa back to black och tvätta dem i. Så blir de som nya. Hittade även 2 linnen som får gå med i den tvätten. Så gick jag igenom kläder som jag aldrig använder som man alltid tänker: "kanske jag kommer använda" om. Men denna gången tänkte jag: " aldrig förr, aldrig i framtiden" och fotade dem och skickade till min syster Fia. Hon ville ha allt. Så jag la det i en hög och stoppade ner det i en påse.

Så nu har jag plats för att shoppa mer! hehe.. Jag har snott ganska mycket plats ifrån Joakim nu när han bor i sälen för tillfället. Kommer bli trångt igen när han kommer hem i slutet av april. Men då vill jag renovera klädkammaren. Så det blir någon ordning på sakerna. Gick igenom Joakims paintballsaker med honom i telefonen igår. Han behöver sälja av lite saker. Så jag delade upp det som skulle sparas och det som skulle säljas. Och det blev mycket som han ville sälja. Så jag ska tvätta alla paintballkläder och skydd som ska säljas och sen fota det. Maila bilderna till Joakim så får han lägga ut den. Antar att det är jag som får stå för visning och försäljning senare.

Nej nu ska jag slå på en film. Ligger redan i sängen.

I morgon (planerar vi att hinna med):



  • Promenad med Lillen.
  • Frulle.
  • Gymmet - Överkropp + Kondition.
  • Lunch.
  • Laga matlådor/baka.
  • Tvätta och städa.
  • Middag.
  • Melodifestivalen på kvällen! :)



God natt! Hörs i morgon!


.

1 kommentar:

Sweet Atti sa...

Hej Jenny! Javisst, frågan är alltid fri!

Det är en jätte lång och komplicerad story om hur jag är som person som ledde till den punkten att Kalle och jag valde att flytta isär. Eller egentligen var det mest jag som valde det och söt som Kalle är accepterade han det. Vi träffas ju fortfarande och har ett lika bra förhållande nu som innan, fast i skilda lägenheter :) Jag tror det gjorde oss gott båda två att få bo själv också eftersom vi flyttade direkt från föräldrarna till en gemensam lägenhet.