onsdag 9 november 2011

En vecka med strikt LCHF.

Nu har det gått precis en vecka. Jag har inte vägt mej idag, ska göra det på fredag. För jag vägde mej förra fredagen. Vägde mej i förrgår, då hade jag gått ner 1/2 kg på 5 dagar. Men som sagt är inte viktnedgång anledningen till detta. Utan få bort sockersuget/få bort den ojämna kurvan på blodsockret. Trött-pigg-trött-pigg.. Samt att få bättre kondition på magen.

Nu har det som sagt gått en vecka, och vissa dagar har varit lite jobbigare än andra. Dels för att det blir ju som avgiftning. Bort med alla kolhydrater. Jag har varit seg som fan. Inte trött så att jag vill sova, utan mer att jag inte haft någon ork i kroppen. Där av att jag bara tränade en gång förra veckan. Fanns ingen kraft för gymmet. Mitt hjärta pumpade som fan bara att av att gå ut med hunden, och då ska vi inte tala om hur hjärtat fick jobba när jag gick upp för trapporna hemma. Jag har extremt lågt blodtryck sen förut, och jag vet inte om de påverkar. För just nu är jag mer yr än någonsin. Tyvärr kan man inte göra så mycket åt lågt blodtryck mer än träna. Och det gör jag ju, mer än många.

MEN, jag vet att det kan va såhär under övergången. Och man får helt enkelt ta det. Det är mycket som händer i kroppen. Helt plötsligt är bränslet kroppen brukar få, tagit slut och ska börja förändra och fungera med annat bränsle. Jag mår skit bra inne i kroppen. ingen mer magont, jag har inget sockersug överhuvudtaget. Jag tänker på godis medvetet för att frästa mej, se om jag känner suget. Men icke. Jag vet att ostbågar och choklad är nästan det godaste jag vet. Men ändå är jag inte sugen på det längre. Lchf maten är lyx middagar varje dag, alla dagar i veckan. Underbart god! Slippa alla lågfettsprodukter. Potatis åt jag inte innan jag slutade med kolhydrater, inte ris heller. Men pasta åt jag, fullkornspasta. Men det kan jag skippa oxå. Jag är väldigt sällan hungrig och det går 5 timmar mellan varje måltid, utan att magen börjar kurra. Magen har sjunkit in mer än någonsin.

Jag saknar inte kolhydrater alls. Och jag vet att det här med att jag känner mej seg, vänder snart. Och jag kommer bli piggare än någonsin.

Nu oroar jag mej över resan till Thailand, hur fan ska man kunna äta för att slippa kolhydraterna där? Kan det va lättare att skippa kosten när man är där? Jag e bara rädd att jag ska behöva gå igenom övergången en gång till. Det är verkligen inte en chokladkaka eller pizza värd.

Fredrik kör ju oxå lchf. Han har gått ner 3 kg på 8 dagar. (han började en dag tidigare än mej) Kanske ska tillägga att han inte heller behöver gå ner i vikt. Vi är perfektionister helt enkelt. Planen är att va snyggast på railey beach.



Babys sista potatis på ett tag. :-)

.

Inga kommentarer: