måndag 28 november 2011

Lördagens fest.

Jag och Fredrik va ju hos hans mormor och morfar innan på middag. Så vi dök inte upp hos Oliver förrän vid 22 tiden. Mixerbordet va med och han körde igång direkt. En flaska absolut vodka och redbull light fick de bli att dricka. Vi delade på en flaska och jag hade världens goaste fylla. Lagom. Så det det kanske lite knepiga under kvällen. Jag visste att Fredriks ex skulle va på plats. No big deal kan vissa tycka. Men jag tycker inte man ska blanda in ex i nya förhållanden. Kanske dumt att just jag säger det som ofta har varit vän med mina ex även när jag träffat nya killar. Men en del ex kan va lite knäppa, som mitt senaste, som inte verkar ha släppt mej för fem öre. Och han har Fredrik ofrivilligt träffat på 2 gånger, på fester som mitt ex ändå inte gillar musiken på. (va gör han där då, kan man undra. Kanske just för att jag e på plats? Precis.) Jag vet hur mitt ex är, och skulle Fredriks ex vara som mitt ex e mot mej, så hade jag blivit galen. Jag går ju på en fest för att ha kul, inte tjafsa. Inte bra att ha den inställningen. Men samtidigt så blir man ju positivt överraskad om det visar sej att exet kan uppföra sej. Och det kunde hon.
- Hej! (tog i hand.)
- Hej! Kul att äntligen för träffa dej.

Sen sa vi inte ett ord till, till varandra. Jag va fullt upptagen med annat. Erika spillde nämligen ut min drink över mej så vi gick på toa för att fixa till klänningen. När vi e mitt uppe i att skura mej så knackar det på toadörren. Jag öppnar. In kommer 2 tjejer. Och det här e vad jag minns av händelsen. Ena tjejen blöder i handen och jag hjälper henne stoppa blödningen. Hon hälsar på mej genom att säga:
- Hej Jenny. Och nu träffas vi. (nått sånt) jag tittar på tjejen och undrar hur hon vet mitt namn och vem e hon? Borde jag veta det? Hon presenterar sej vid namn och det tar ett tag innan det kopplar. Nu vet jag! Detta e ju tjejen till en kille som jag träffade lite i somras. Han gjorde slut med henne, började hänga med mej, det råkade bli lite seriöst mellan oss, och sen gick han tillbaka till henne. Här står hon framför mej och blodar ner min hand. Hon säger:
- oj nu fick du blod på dej. Och det enda jag kan klämma fram e:
- "haha det gör väl inget, vi har ju legat med samma kille." oj oj.. Dum kommentar. Insåg i samma sekund som det kom ut att jag kanske sårade henne. Jag hade ju inte ens i närheten den relation med honom som dom har med varandra. Hon sa lite kallt:
- Men jag vann ju iaf, han valde mej. Jag skrattade inombords och har ju insett att om han och jag fortsatte träffas så hade det ändå inte blivit nått av det. Jag frågade om de hade det bra.
- Nej, svarade hon då kort. Så ibland är inte vinsten en vinst, om man säger så. Hon påstod att jag va kär i hennes kille. Jag pekade på Fredrik och sa att där står killen jag är kär i, och om jag varit kär i hennes kille så hade jag väl aldrig stått här med Fredrik. Hon fattade nog. Inga hard feelings. Vi snackade lite mer, minns inte allt vi sa. Inte för att jag va för full, utan för att de va lite mycket att ta in för mej, och även om jag visste att hon va bjuden på denna festen innan. Så trodde jag aldrig att hon skulle dyka upp. Då jag har förstått att henne boyfriend inte skulle uppskatta det. Jag hade fullt upp med att fundera på om Fredriks ex skulle va lika jobbig som mitt ex.

När jag kom ut ifrån toaletten så dyker en tjej till upp. Som jag har lite otalt med. Hon har problem med mej, jag har inga problem med henne. Hon är min bästa väns syster. Jag har väl hamnat lite i vägen för henne. Vi snackade lite. Det är nog lugnt. Nu har jag alltså hunnit hälsa på Fredriks ex, stoppat blödningen på sommarflörtens flickvän och sen rett upp lite saker min bästisens syster. Va e klockan då? 12-01? Jag hör att det är hardstyle i vardagsrummet. Jag går ut och dansar lite. Men helt plötsligt har alla dragit. Vi ska in till stan tydligen. Men det slutar med att jag sitter på bussen själv, in till stan. Jag e helt besluten om att jag ska fan in och festa. Redstone har öppet nån timma till. Jag åker från Frölunda till järnvågen. Kliver av och går till stigbergstorget. Tar vagn 3 till vagnhallen Majorna och halvspringer i högklackat till redstone. Där mötet jag Emil och Freddan.
Emil till freddan: men sa du inte till Jenny att musiken sög?
Freddan: nej..

Så jag kom aldrig in på redstone, jag hängde med grabbarna till Max och käkade en kebabsallad och tog en taxi hem till Fredrik. När jag ligger där bredvid honom så inser jag, jag inser att jag e duktig på en sak. Jag har börjat lära mej att göra de rätta valen för mej. Jag somnar i armarna på prinsen med Texas nere vid fötterna.

.

Inga kommentarer: