måndag 21 november 2011

Kanske ska bli läkare?

Sitter på bussen hem. Finally! Hem till mina 2 hjärtan. Fredrik har varit i min lägenhet hela dagen. Och nu ligger han nog och sover när jag kommer hem. Sängen är uppvärmd! Härligt! Här kommer kalla Jenny! ;-)

I morgon väntar en ledig idag, från jobbet. Men jag har ju en del att fixa med. Men när jag vaknar ska jag besöka gymmet det första jag gör! Eller först ska jag kissa på en sticka! Spännande! Se om man e i rätt period eller inte. Har känts så idag iaf. jag lovar att meddela!

I morgon ska jag dricka massa superpump och sen köra rumpa och ben i 1 1/2 timma. Ja jag snor nog 20 minuter av de och lägger på mage oxå. Nu är det fan inte mycket fett kvar på min mage! Spänner jag den så kommer mina fina magrutor fram! Yeah! Men den går alltid att förbättra. Måste börja jobba på min kondition snart oxå. Har inte orkat träna så mycket kondition sen jag började med lchf, men nu börjar energin komma tillbaka! Skönt! Därför tror jag att jag borde va i rätt stadie nu. Kroppen har börjat använda fettet som förbränning. Och då kan de gå undan.. Poff så står vikten på <50! Och det vill vi inte! Så jag vet faktiskt inte hur jag ska göra om jag går ner i vikt för mycket att denna kost. För jag mår så jävla mycket bättre av att äta såhär. Ni som läst min blogg ett tag vet att jag har/haft ätstörningar. Och med denna kosten har jag full kontroll på det. Jag äter 3 gånger per dag med 5 timmars mellanrum. Då får ni inte glömma bort att jag äter ganska fet mat och det står man sej längre på. Så jag får i mej alla kalorier man borde. Det är bara det att när man hamnar i ketos (mer om vad det är i morgon.) så får man mycket högre förbränning. Eftersom jag inte äter kolhydrater så påverkas inte mitt insulin. Insulin är en hormon som gör att man lagrar fettceller, och när man äter kolhydrater så högs insulinet och samtidigt hämmar den fettförbränningen. Så varje gång man stoppar i sej en kolhydrat, tex socker (alla kolhydrater blir socker i kroppen, den omvandlas så hjärnan kan använda det som energi) så högs insulinet och du får sämre förbränning. Nu äter jag väldigt lite kolhydrater så mitt insulin behöver inte högas, där av är min förbränning igång hela tiden. Och Jag har knappt hungerkänslor kvar.
Men jag vet att jag måste äta frukost, lunch och middag varje dag. (8/13/18 när jag jobbar, 9/14/19 när jag e ledig.)

Oj det va inte meningen att komma in på lchf snack, men jag e så insatt i detta. Och som en klok kille sa till mej en gång: man ska aldrig stoppa i sej något om man inte vet vad som händer med kroppen när du stoppar i dej det. Han menade droger. Jag menar mat.

.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Eftersom du går ner i vikt ligger du på ett för lågt energiintag. För att stoppa det måste du helt enkelt lägga till mer mat. Du äter ganska lite och det gynnar inte din önskan att få lite mer muskler. Lura inte dig själv och förklara viktnedgången med bara ökad förbränning, det är lätt att bli viktstabil om du vill, och då genom att äta mer av den mat du trivs med.

Lägg till ett mål om dagen eller mer fett i maten... Nötter är ett bra tips som mellanmål :). Lycka till!

Jenny M. Bäcklund sa...

Därför ska jag iväg och mäta kroppsfettet på fredag för att ha koll på att musklerna inte försvinner. :) Tack för tipset! För ja, jag vill verkligen inte bli för liten. Men det är ju därför jag tränar. :)