torsdag 3 april 2014

Första resan med buss!

Idag vaknade lillen vid 8.30. Jag hann duscha innan han körde igång med sitt "godmorgonskrik". Lowe somnade vid 21 igår och från att han la sig tills han gick upp så väckte han mig 3 gånger gör ny blöja och käk! Somnade om på engång efteråt. Duktig kille! Jag däremot va så pigg att jag låg vaken tills han väckte mig första gången. Pigg efter att jag sovit under dagen och druckit kaffe alldeles för sent. Jag passade på att fylla i aprils föräldrapenning. 10.000 kr för 5 dagar i veckan en månad är va jag får. Jag hoppar över lördag och söndag. Det borde jag fixa. Tur vi är två! :-)

Vid 09 kom mamma och syster upp för frukost. Vi satt och slöade och helt plötsligt va klockan 11 och vi hade 25 minuter på oss innan bussen till stan skulle gå. Och Lowe ville ha käk. Så jag ammade honom och sen fick vi halvspringa till bussen! :-P bussarna går ju typ var 5 minut till stan. Men vi hade en tid att passa då jag hade bokat in mamma på ansiktsbehandling hos Sara på studio aveny vid 12. Bussresan gick bra! Tur att man inte har längre än 10-15 minuter med buss till stan.



Medans mamma låg och blev ompysslad i 90 minuter så gick jag, lillsyrran och Lowe i affärer vid avenyn. Sen tog vi en fika då Lowe blev hungrig. 


Precis när jag köpt fika och vi skulle sätta oss ner så vaknade lillen med ett skrik i vagnen. Bäst att plocka upp honom och ge honom mat. Varje gång jag ska käka så vaknar han! Haha! 


Så nöjd va han över att få varm mjölk i magen och ett litet retsamt leende på läpparna över att mamma fått fika med en hand. ;-) 

Jag ammade för första gången på ett fik! Inte så otäckt som jag trodde de skulle vara. Men det va lugnt med folk och vi satt lite avsides. När mamma va klar så hämtade vi upp henne och gick och käkade lunch. 


Lowe vart kolugn när han får sitta mot moster Ickas bröst. Han har spenderat några timmar där nu. :-) hon vill inte släppa honom! Perfekta barnvakten! Så synd att hon bor 30 mil bort! :-/

Vi tog en sväng i Nordstan, men sen hoppade vi på bussen hem. Tyckte inte Lowe skulle behöva ligga i vagnen mer. Vi va hemma vid 16, och han hade legat där sen 11.30 med några upptagningar för mat och blöjbyte. Han skötte sig bra med endast 3 illskrik på 2 minuter och sen deckade han. ;-)

I kväll har vi grillat och myst. Lowe har badat och nu ligger han på mig. Han är täppt i näsan stackarn! Så jag har sprayat honom med havsaltlösning i näsan. Men man hör att han har lite svårt att andas när han ligger på rygg. Så han får ligga på bröstet på mig i stället. Hoppas inte han håller på att bli förkyld. :-( jag själv är lite täppt i näsan just nu och har varit det sen förlossningen. Han nyser endel och nös ut snor förut när han fick spray. Kanske är det fosterfett och sånt som ska ut? Hoppas! 

I morgon åker syster och mamma hem. Men deras tåg går inte förrän 15.15. Så vi har en halv dag tillsammans innan de rullar hemåt. Vi ska ta en sväng på stan i morgon innan de åker tänkte vi.

Nu ska jag försöka sova jag också. Så jag inte är helt slut i morgon. Natti natti!

Ps. Och de där med att hålla kosten sket sig idag. Och det blev ju inte bättre när Fredrik kom hem med en låda till mig och sa att det va till mig från Victor. I lådan låg det här.. 



Tur att Fredrik åt massor medans jag höll på med att trycka Lowes fot med färg. Men jag måste säga att Fredrik har nog världens bästa vän! Victor är grym och så omtänksam! Jag blir rörd när han ringer och vill komma förbi för att hälsa på Lowe. Han har redan varit här 3 gånger och ville även komma idag. Men då va ju min familj här. Om Lowe blir hälften så snäll så har vi gjort ett grymt jobb! ❤️ 

Inga kommentarer: