tisdag 22 april 2014

Liberal lchf.

Idag körde jag igång med liberal lchf. Det betyder att jag kommer äta lite mer kolhydrater än strikt. Jag kommer äta det i form av rotfrukter, finnchrisp, mjölkprodukter, nötter och kanske någon frukt ibland. Varför jag inte öser på med strikt är ju för att jag ammar. Så bort med pasta, ris, bröd och socker. Fram med grönsaker i mängder, lite rotfrukter, bär, fisk, ägg, kyckling och goa såser! 

Jag äter ganska små portioner så jag får äta lite oftare. Men ska försöka äta lite mer åt gången så jag bara behöver äta 3 gånger. Frukost, lunch och middag. 

För er som är nya här (antar att jag fått lite mer läsare sen Lowe kom till, ser det på statestiken) och inte vet varför jag väljer att äta enligt lchf. Det är i första för min mage. Jag har haft problem med magen sen jag va liten. Sjukhusbesök med mediciner har inte hjälpt. Det enda som funkat har varit att lägga om kosten till lchf. Jag har inte ätit lchf under graviditeten, men jag har som tur var haft en "bra" period med magen undertiden Lowe bodde därinne. Nu vill jag för första gången också använda lchf för att gå ner några kilon dessutom. Och bli av med sockersuget som man blir överfallen av varje gång man sovit lite sämre. Det ska vi jobba bort nu! 

Nu hoppas jag inte att jag blir halvdöd om några dagar, som jag brukar bli när jag går på avvänjning från sockret. I så fall hoppas jag det kommer i helgen så jag har hjälp med Lowe. 

Jag har ju en lchf-blogg som inte blivit uppdaterad på 9 månader. Så jag kanske ska börja uppdatera den igen! Har även en hög med lchftidningar som rullat in under graviditeten. Som jag nu kanske skulle börja gå igenom. Hitta några nya goa recept! 



1 kommentar:

2 sa...

Det gäller att hitta sitt egna som funkar, det ska ju vara för en hälsosammare liv för resterande liv typ.
För bästa förbränningen är ju ha maskinen igång hela tiden och det får man när man äter ofta och lite ;)