onsdag 14 december 2011

Mjuk Pepparkaka - LCHF.

Ingredienser

  • ägg
  • 2 dl sukrin
  • 1 msk fiberhusk
  • 4 dl mandelmjöl (malde ner mandlar)
  • 2 tsk bakpulver
  • 150 g smält smör (laktosfri, körde jag med.)

Pepparkakskrydda

  • 6 krm kanel
  • 2 krm ingefära
  • 2 krm mald kardemumma
  • 2 krm malda nejlikor

Gör såhär

• Sätt ugnen på 200 grader.
• Vispa ägg, sukrin och fiberhusk ordentligt.
• Blanda alla pepparkakskryddor och häll i ägg-smeten tillsammans med mandelmjöl och bakpulver. Blanda.
• Häll sedan ner det smälta smöret och blanda försiktigt lite lätt, vispa inte.
• Smörj en springform eller annan rund form och häll sedan ned smeten.
• Grädda mitt i ugnen i ca 35-40 minuter.
• Låt svala en stund innan servering.


PSST! Nu har vi smakat! Den e sjukt god! Det godaste jag bakat hitills! Fredrik instämmer med ett "Mmmmm". ds.

.

Inga kommentarer: