söndag 10 juni 2012

Förklaring.

Det är flera som frågar både här på bloggen och i min vänskapskrets varför jag ska testa på denna kasein-dieten. Den första reaktionen har blivit:
- du behöver ju inte gå ner i vikt, du e ju redan smal.

Och ja, jag är 166 cm lång, Vägde mej senast i går, 55.0 kg visade vågen. Så nej. Jag behöver verkligen inte banta. MEN! Här kommer förklaringen.

Jag älskar experimentera! Se vad som funkar och inte. Jag har ett stort intresse av vikt, träning och kost. Jag vill jobba med det i framtiden. Men jag vet inte vart jag ska börja. En annan anledning är att jag styrketränar och vill få bort lite mer kroppsfett. Just nu vet jag inte hur många procent jag ligger på. Men när man styrketränar så bränns ju inte fettet med en gång och man ser större ut än vad man är. Och en tjej som är normalviktig vill ju helst inte bli större.. De flesta iaf. Jag vill bli tightare i kroppen. Fastare, hårdare.

Jag hittade tipset på en "träning och lchf-blogg". Och i kasein så finns inte mycket kolhydrater. Endast runt 2g per 1 dl. Det blir alltså 10 g kolhydrater på 5 portioner. Innehåller dock inte speciellt mycket kalorier heller. Rund 120 kcal per dl. Så 120 * 5 per dag. = 600 kcal.

Denna dieten e ju inte speciellt bra att gå på för länge. Utan kanske snarare en kvickfix, eller om man inte blir av med de sista kilo:na. Och på denna diet till skillnad från många andra, så tappar man ju inte muskelmassan eftersom man tillför kroppen proteiner. Istället bränner kroppen fett. Detta proteinet är långsamt så kroppen tar upp det sakta. Det betyder att man håller sej mätt längre. Jag har idag gått ungefär 3 - 4 timmar mellan måltiderna och har inte varit speciellt hungrig, utan ätit den mest för att inte bli snurrig i huvudet. Jag är ingen expert utan jag vill bara testa mej fram och se vad som händer. Jag har hoppats på att tappa 3 kg på dessa 2 veckor. Om jag fixar det, de återstår att se. Jag kommer fortsätta med träningen på gymmet och mina PW:s på morgonen, så mycket som jag hinner med.

Jag vill oxå tillägga att jag inte förespråkar anorexi. Och man ska äta riktig mat! Jag älskar mat! Och det va nära att jag sket i min chokladpudding för maten jag lagade till pojkvännen luktade så sjukt gott! Och hans "mmmm:anden" gjorde inte saker lättare. Lchf maten är så jävla god! Men jag får tänka att detta håller bara på i 12 dagar till. Sen väntar ett midsommarfirande, med ett bord fullt av läckerheter! Och då får jag äta riktig mat! Men jag kommer fortsätta attbyta ut sista måltiden på dagen till just detta kaseinet. Man behöver inte stoppa i kroppen massa energi innan man ska sova. Men proteiner e bra så musklerna kan byggas lite medans man sussar!

Nu vet ni! Och det är bara att fråga på om ni undrar över något! Det e bara kul att få lite feedback!
.

Inga kommentarer: