torsdag 20 mars 2014

Mitt i natten med bröstet framme!

Hej!

Jag har sagt att jag aldrig ska amma och blogga samtidigt. Men nu sitter jag här mitt i natten och ammar och skriver ett inlägg. Innan tänkte jag att man inte kunde pilla på mobilen när man ammar bebis. Men ammar man var 3:de timma så blir det ju också vardag och visst kan man pilla på mobilen emellanåt. Jag stryker över Lowes huvud med andra handen samtidigt. Han huvud är så mjukt! Han hår är så lent! 

Onsdagen spenderade vi både i och utanför hemmet. Vi skulle varit nere till MVC för att lyssna på bebis i magen och mäta magen vid 11.15. Men det fanns ju inte längre någon bebis kvar i magen. Så min BM ringde mig vid 9. Hon hade tjuvkikat i mina jounaler och så att vi fått en bebis. Så hon ringde och sa att hon gärna ville träffa honom. Så vi ska förbi i dag när vi ändå ska göra första besöket hos BVC. Det ligger i samma byggnad. 

Så vi tog det lugnt hemma. Fredrik underhöll Lowe när han va vaken medans jag grejade hemma. Vi har börjat testa babysittern från babybjörnen och den funkar galant! Vi har även börjat introducera nappen. Han tar den med den åker ut titt som tätt. Så söt med sin lilla napp i munnen! ♡ 

Vid 14 stack vi iväg till butiken storken för att köpa såna vaggtassar till spjälsängen. Och så passade vi på att handla lite på Ica innan allt folk kom. Jag är så rädd att man ska dra ut honom bland förmycket folk och så blir han sjuk. Men det va helt lugnt på Ica. Vi körde vagnen med babyskyddet på. Gick hur smidigt som helst och Lowe slocknar direkt han kommer i den. Bara han fått käk precis innan. 


Matkoma på mammas lilla degmage! (Som faktiskt krymper för varje dag. Tänkte skriva ett inlägg om min kropp på fredag. Då har det gått en vecka sen han kom ut.)

Under eftermiddagen så va jag nere i källaren och plockade upp lite av mina vanliga kläder. Och plockade undan gravidkläder. Har behållit några plagg som jag kan ha som icke gravid också. Gravidjeansen är supersköna nu, de va för trånga i slutet av graviditeten. 

Jag och Lowe va ensamma för första gången i kväll! Fredrik åkte till en vän och kollade på hockey. Det gick jätte bra! Han sov igenom 3 timmar sen fick jag väcka honom för käk. Satte honom i babysittern efteråt och då sa det brak! Bröstmjölksbajs är inte så mysigt! Haha! Bajs uppe på ryggen så det blev till att spola av honom. Och sen åkte han ner i babysittern igen och myste för jag ville skriva min förlossningsberättelse. Jag tog upp honom och gosade emellanåt! ♡  

Skickade bild till fredrik som fick honom att längta hem. :-) när han va hemma så kollade vi på en serie och myste. Lowe hade somnat i sitt nest i sin själsäng. Jag saknade honom så, så jag tog ut nestet och la det mellan oss i soffan. Tror inte varken jag eller Fredrik kollade värst mycket åt tvns håll. Minns nästan inget av det avsnittet. Lowe började le i sömnen! Så jäkla gulligt! Hans lilla skrattgrop kom fram! "Fan va fin han är!" Säger Fredrik ett antal gånger om dagen. Jag blir så varm i hjärtat när jag ser honom älska Lowe lika mycket som jag. 

Nu har Lowe somnat här på amningskudden så nu ska vi bädda ner oss och sova tills nästa matpaus! Som blir vid 06.30, om inte herrn vaknar av sig själv innan och vill ha käk. Det gjorde han i går natt. Vaknade av sig själv var 3:de timma och ville ha mat. Inget skrik. Bara lite vakna-till-gny. Samma sak nu. Gnydde. Dags för käk. :-)

Vi måste öva mer på att liggamma så man kan sova samtidigt. Men Herrn är så bestämd och otålig så han blir förbannad direkt det inte kommer någon mjölk. Han fuskar med sugtekniken när vi ligger ner båda två också snutta han bara lite på bröstet och då kommer det väldigt klent med mat. 

Natti natti. 

PS. Ibland får man väcka Lowe inför käket och pussar brukar vi börja med! Funkar det inte så funkar det alltid med att byta blöjan. Då vaknar han! 


Mina fina killar! Ser ni va brun Lowe är? Han är testat för gulsot så han har det inte. Kan det vara alla morötterna jag slängde i mig under gravditeten tro som gjort honom så brun? 


Inga kommentarer: