torsdag 10 oktober 2013

Oj oj va hon grejar!

Vaknade såklart tidigt i dag även fast jag lovade mej själv att sova länge och sen ligga kvar i sängen och mysa hela förmiddagen. Men 08.00 va jag ut sängen. Energi! Jepp! Frukost, sen slängde jag på mej träningskläder och tog en promenad med Texas på 3 km. Solen sken! Underbart! 

Väl hemma drog jag igång med käk. Lagade flera maträtter för att slippa stå och lag mat nu när jag ska jobba varannan dygn i en vecka. Och sen tog jag tag i klädkammaren. Jag vet att det är flera månader kvar till bebis kommer. Men det är lika bra att börja med det man kan göra. För sen kanske jag är för tung för att lyfta/flytta saker själv. Man vet aldrig vad man får för besvär. Så idag insåg jag att byrån som står i sovrummet, där bebisens saker ska stå, måste flyttas ner till källaren. Vi hade tänkt ha den i vardagsrummet. Men jag har insett att det funkar inte. Vi kommer inte palla att bo på 53 kvm med en bebis om vi ska ha massa möbler överallt som tar plats. Då kommer vi bli tokiga! Bebis kommer ju ha leksaker oxå. I byrån bor F's alla kläder. Jag har idag innan rensat ordentligt i bland mina kläder i min klädkammare. Så nu finns det massor med plats till F oxå. Så nu får hans kläder flytta in dit. Byrån kommer inte kunna flyttas ner förrän vi har rensat i förrådet. Vi tänkte åka och slänga skiten därinne om 2 veckor. Så byrån får stå tom så länge. Underbart ändå att ha alla kläder samlat på samma ställe. Nu måste vi köpa ett väggfäste till tvn som är i sovrummet. Ett sånt med arm så man kan vinka den. 

Jag har oxå kommit på att jag kan använda mina sängbord som är som 2 små byrås (Ikea, malm - ek) som en hög byrå till bebisens kläder. Jag tänkte slipa och måla dem vita, och sen sätta på små söta knoppar som matchar bebisens grejer. Sen ställa den ena på den andra och sätta nått fäste så de sitter ihop. Vi hade ju ändå tänkt bli av med sängborden och sängramen. Kommer bli bra de här! :-) 

Jag väntar nu på herrn som ska hjälpa mej vara ögonmått när jag sätter upp foton på en vägg i vardagsrummet. Jag hade ju en fotovägg i sovrummet innan vi renoverade där inne. Så nu ska den fotoväggen upp i vardagsrummet istället! Och så ska jag fylla ut den med foton på F's familj oxå såklart.

Fullt upp! Och nu har magen strejkat lite. Sammandragnigar. Så jag sitter i soffan och tar det lite lugnt en stund.

Ska bli så kul att visa upp bilder för er när vi är klara! Och nu när inte byrån ska stå i vardagsrummet så kan F äntligen köpa sina högtalare som han tjatat om att han vill ha. ❤️ Mina två enda krav, 1: självklart måste det vara bra ljud. 2: Helst i vitt. Och det tror jag han lyckats med då de han vill ha är vita! Grymt! Hoppas inte vår bebis gillar att peta sönder dem bara. Haha! 

Va inne hos grannen igår oxå. Han har olika mäklare som kollar på hans lägenhet nu i veckan. Han visade mej sitt kök och nu är jag så sugen på att fixa köket! Vi får se hur mycket pengar det går åt. Men jag ska försöka spara. Hade ju varit bra om köket va klart innan bebben kikar ut. 

Massa tankar och massa planering. Jag älskar att fixa som ni kanske märker. 

XOXO


Inga kommentarer: