tisdag 3 december 2013

I love blocket!

Jag ville ju ha en åkpåse till babyskyddet. Bloggade om det förra veckan. Och jag satte mig och kollade på blocket ifall det fanns nått fräscht begagnat. Hittade ett splitternytt! För 400 spänn inkl frakt! Ett nytt i butik kostar 600 kr.


Åkpåsen till maxi cosi cabriofix! Helt oanvänd! 
Nöjd tjej! Nu kommer inte plutten frysa i bilen! ❤️ Eller när vi ska ha babyskyddet på vagnen! 

Visst kan blocket vara grymt? Det är så sjukt va duktig man känner sig när man fyndat på blocket och jag tänker va lurade alla blir som köper allt nytt! Så sjukt onödigt när man kan få en grej på blocket som är ett år gammalt och ser nytt ut, för halva priset! Sen så har man ju inte en del grejer så länge till bebisen eftersom de växer så fort. Sen kan jag inte låta bli att känna mig lite stolt då det är även bra för miljön. Dessutom överkonsumerar vi väldigt mycket. Jag är expert på att vilja ha allt! Och då är det väl bättre att man köper något av någon som inte längre har användning av grejerna men som vi har användning av? Sen finns det ju självklart gränser på vad jag skulle gå med på att köpa. Skulle ju aldrig köpa något som va slitet. Det måste ju vara fräscht. Och inte för gammalt.

Jag kommer sen göra ett inlägg om allt vi köpt begagnat och skriva vad vi betalade och vad det kostade i nypris. Jag tror vi snittar på halva priset nu. Sen har jag köpt endel saker nytt oxå just för att vissa saker ska vara fräscha och nya som sagt. Men alla stora saker som vagn, säng, skötbord och stokkestolen (tillbehören som newbornstolen + överdrag och bygel + dyna är dock nytt.) Och det ser nytt ut allt! Förutom stokkestolen som jag ändå ska slipa och måla om. En sak till som är bra när man köper begagnat är att man kan köpa alla de dyrare sakerna man vill ha. För en dyr begagnad vagn tex, kostar lika mycket som en ny billig vagn. Hur bra som helst!

Visst, det handlar absolut inte om ekonomi för vår del. Vi hade haft råd att köpa de sakerna vi köpt om de varit nya oxå. Men då känner man sig så lurad! Varför köpa en vagn på butik för 12.000 kr när man vet att det ligger en exakt likadan på blocket som är 1 år gammal för 6500 kr? Och då ingår tillbehören! Då hade jag inte kunnat sova om natten. Hur mycket hinner en sak slitas på 1 år? Ja det är ju bara att titta på vagnen. Den ser i princip oanvänd ut. Det betyder att det är kvalité! Sen kan kan sälja den vidare och få tillbaka lite pengar för den. Däremot att sälja en ny billig vagn vidare, det går knappt. Det finns inget värde i dem.

Som sagt, jag kommer skriva ett inlägg om vad vi köpt begagnat och vad vi sparat på de! Både ekonomiskt och på miljön! ;)


Inga kommentarer: