söndag 29 december 2013

Helgen i Värmland

Hej!

Nu har vi tillbringat våra 4 dagar i Värmland. Sitter nu på tåget hem till Göteborg. 

I torsdag när vi kom fram vid 11.45 så plockade min syster och familj upp oss. Vi drog till Sunne med en gång. Hem till Mamma, styvfar och lillasyster. Vi började med att öppna julklapparna med en gång. :-) vi hade bett dem att inte köpa något. Men bebis fick saker av mina stystrar och så fick faktiskt jag och F ett presentkort på biografen på 500 kr. Så vi kan få lite kvalitetstid tillsammans när bebis kommit. Och kanske se någon bio innan bebis kommit. 


Vi åt sen middag med familjen. Mamma hade gjort kalkon med tillbehör! Så gott! Lax kvar sen julafton också så det fick vi till. Mums! 




Kalkonklubba i högsta hugg! 

Proppmätta körde vi godis på det också! :-P

Vi myste framför tvn hela kvällen. Jag i sackosäcken på golvet för jag insåg att mammas soffa hade för rak rygg och för litet djup i sitsen så jag satt skitkasst med min proppfulla mage! Så jag låg skönt i säcken med lille Texas tätt intill. 

Fredrik och jag sov ute i gäststugan. Jag vaknade dock mitt i natten ont i magen! Och sen kom illamåendet. Det brukar gå över om jag reser mig upp och går lite så bebisen åker ner lite i magen. Gick och kissade med då vände allt! Jag kräktes och kräktes! Trodde jag skulle väcka F. Men han sov som en stock! Mådde lite bättre och somnade. Livrädd att det skulle vara magsjukan för lillasyster kräktes hela julafton. Men när jag vaknade i fredagsmorse så mådde jag bra igen. Jag tror bara jag ätit för mycket och sen har haft lite svårt med nummer 2 på några dagar. Så det blev väl stopp i systemet. Kommer det inte ut rätt väg så får det väl hitta en annan utväg. ;-)

På lördag åt vi frukost ihop hela gänget. Den åkte vi till min och min älsta lillasysters pappa. Han har köpt nytt hus så jag va nyfiken på att få se det! Samtidigt så bytte vi julklappar. Farmor kom förbi så fikade vi. Mysigt! Min pappa har haft lite problem men nu verkar han ha fått ordning på det mesta. Så det va väldigt kul att se honom må bra och vara stolt över huset! Jag är väldigt glad för hans skull! 

Vi svängde sen förbi min morbror som bor en bit bort och sa hej. Min syster och de köper julklappar till vår lilla kusin och de köper till min systerdotter. Så de bytte julklappar och vi stod och tjötade en stund. Tills våra magar kurrade. Så det blev en sväng förbi pizzerian! En god avokadosallad för min del! Åkte hem till mamma så åt vi alla tillsammans. Efter käket så packade vi ihop och åkte med syster och hennes familj tillbaka till Karlstad. Tillbringade kvällen i soffan med godis och film. Tjötade och tog det väldigt lugnt. Jag fick natta min systerdotter med att läsa 2 böcker för henne. Så mysigt att ligga där intill henne och läsa! Som jag längtar tills jag ligger där bredvid vår lille och läser! 

Lördag vaknade vi strax innan 10?! Jag hade så svårt att få till en bra ställning innan jag lyckades somna så klockan hann nog bli 2 innan jag var i drömmarnas värld. Min syster jobbade tyvärr denna helgen så hon hade gått till jobbet när vi klev upp. Vi åt frukost tillsammans sen drog min systers man och tränade och vi plockade med oss min systerdotter till stan! Fikade, shoppade och åt lunch innan vi gick hem igen. Så nu har jag kört barnvagn i stan! Gick rätt så bra! De har en Emmaljunga med svängbara framhjul, så den va väldigt smidig. Smal mellan bakhjulen oxå! Så nu ska det bli kul att testa våran! Hennes är ju dock en sulki och våran en vagn så det kanske inte går attjämföra direkt. Min syster kom hem strax efter oss. Sen fick vi god middag och sen vart det slappande i soffan igen. Jag snodde lite ansiktsmask av syrran och la en! Lev sent i går också. 



Och idag, söndag har vi gjort oss i ordning och ätit frukost för att ta vårt tåg hem.

Vi har haft väldigt mysigt! Men fick hemlängtan redan första kvällen! Sem jag blev gravid så har jag gärna velat vara ensam i stunder. Det blir för mycket att ha människor runt mig 24/7. Men det har ju varit omöjligt att vara ensam när man har sin pojkvän, mamma, styvfar, 2 systrar, systers man och deras dotter runt sig hela tiden. Så när vi kom hem till syster så har jag gått in i "vårt rum" och lagt mig på sängen en stund för att komma undan lite. Jag störs inte av någon alls. Men det blir bara förmycket att hantera till slut. Förmodligen har det med hormonerna att göra att jag vill gå undan en stund. Samla ny energi. 

Så nu bär det hemåt. Nästa gång vi åker upp tillsammans jag och F så är vi nog tre! Jag kommer nog hinna åka upp en gång till under min graviditetsledighet. Om jag orkar. Och hinner som sagt. Hälsa på någon dag iaf! ❤️

Inga kommentarer: