söndag 22 december 2013

SlöSöndag!


Go kväll!

Här ligger jag i ett skumbad ensam hemma. Jätte seg!

Gårdagen på jobbet började bra. Men senare under dagen så kände jag "hur i h-vetet ska jag klara av 6 dygn till?" Jag va helt slut vid 16 och kunde i princip sätta mig ner och gråta! 

Igår va den jobbigaste dagen på mitt jobb. När man jobbar med människor så får man ju hela tiden gå efter personens dagsform. Gårdagens dagsform va inte som den brukar. Så jag fick köra fullt it i går. Dessutom hade jag storstädning av lägenheten på jobbet, på schemat. Stryka tvätt om jag hann. Kan säga att det blev antingen eller. När jag fick tid över så tillbringade jag den i soffan. Halvliggandes. Jag hade så mycket sammandragningar så magen va stenhård i långa perioder. Bebis har hittat sitt favorit-spark-ställe och jag kan säga att det va inte riktigt läge att sparka mma igår. Men det sket väl han i. :-P Jag kom säng strax innan midnatt och hade väldigt svårt för att somna. Min lilla mage började göra ont. Förflyttningar och lyft och plock är väldigt jobbigt när magmusklerna är som bortblåsta! Man blir helt stel i magen. Och bara att gå ner på knä för att ta på en vuxen människa skorna! Puuh! Och då är det inte min mage som är stor, utan det är sammandragningarna som kommer tätare ju mer jag är igång. 

F tyckte jag skulle sjukskriva mig resten av passen. Han är väldigt orolig över att nått ska hända bebisen. Men jag vet inte hur det skulle gå ihop? Jag kunde ju inte ens ta semester över jul eftersom vi inte har någon vikarie. Vi är 4 i gruppen. Jag och en kille går varannat dygn nu. Så han kan inte jobba mina pass, den 3:e är bortrest och den 4:e jobbar på ett annat ställe över jul. Hon som skall ersätta mig jobbar på ett annat jobb tills jag ska gå hem. Och chefen har ju gått på julledighet. Jag hade gärna sett att de skolat in 1-2 personer innan för att stötta upp ifall jag inte pallar. Men eftersom jag är så "tuff" och aldrig gnäller eller är sjuk så tänkte de väl inte så långt. Jag trodde ju såklart inte själv att det skulle va några problem att jobba. Men som sagt, så jobbig som gårdagens dygn va, har det aldrig tidigare varit. Så nu vet jag inte riktigt vilken fot jag ska stå på. Det är ju egentligen inte mitt problem. Blir jag sjukskriven så är jag ju sjuk. Då får de lösa det. Men så har vi fröken samvete! Jag tycker det är synd att det kommer in en ny människa till min kund. Och sen så är det ju "bara" 6 dygn kvar. Jag får väl bita ihop. Det är ju trots allt pengar vi snackar om oxå. Min sista hela lön på länge!

Påtal om lön..


Såhär "fattig" har jag inte varit på länge! Dessutom är det sparpengar jag lånat av mig själv som sitter på tillg. belopp! Haha! Men det har kostat endel denna månad. Ny spis och grejer till hemmet, Ullared och bebissaker. Jävla tur att det rullar in lön i morgon! Får nog börja fokusera på att spara mer nu. Så jag lär mig inför föräldrapenningen! Kommer ju inte bli fett direkt! Men nu är ju iaf hemmet nästan klart. Så där kommer det inte kosta något. Och ingen resa att spara pengar till. Visserligen en bebis som kommer kosta. Men vi har nog köpt det mesta nu! 

Idag har jag varit ensam. Efter jobbet promenerade jag bort till svärmor där F va och åt frukost med dem. Sen körde F hem mig och nu hänger han med en vän. Jag själv somnade på soffan och vaknade superhungrig! Tonfisksallad fick de bli! 


.. Och lussekatt med mjölk till efterrätt! :-) nu ska jag snart kliva ur badet och kolla på solsidan! Och sen packa! För i morgon åker jag till jobbet och F till sin mamma. Julafton hos henne sen jobbar jag sista dygnet innan en veckas ledig på juldagen, och på annandagen åker vi upp till min familj ju! Så jag måste packa eftersom jag inte ska hem något mer innan tåget går. 

Så synd att man degat bort en hel dag. Men jag måste nog göra så för att orka jobba i morgon. 

Ha en mysig söndagskväll! 

Inga kommentarer: