fredag 14 februari 2014

BARA 24 dagar?!

Vaknade upp vid 05.30 av en bebis som vaknat och sparkade mig i sidan! Det är helt galet att jag fått äran att bära detta lilla under i min kropp! Fredrik vaknade vid 6 och skulle gå till jobbet. Gav mig rn puss och "skakade" om magen lite och sa att han måste ju också vakna därinne. "Han är redan vaken" sa jag. :-) alltså är det nu jag börjar förstå? Att det är en bebis därinne? En levande varelse? Tänk att han egentligen bara varit min i 9 månader. Galet. Min prins. Ingen annan har fått tagit del av honom än. Förutom jag. Kommer kännas så konstigt när man helt plötsligt har honom på utsidan. Aldrig mer vakna av hans sparkar på insidan. Undra om man kommer sakna magen och livet därinne. De flesta mammorna har sagt att de saknar magen. Jag förstår nog tanken att sakna längtan, förväntan och nyfikenheten. Jag vet ju inte än vad det är för filur därinne. Hur han ser ut, eller hur hans personlighet är. Om han blir lik sin pappa eller mig. Hoppas han får delar av vårt utseenden. Det bästa från båda. Att han är frisk är väl den största önskan såklart. Att han kommer växa upp utan stora bekymmer på vägen. 

Idag visar appen 24 dagar kvar. Bara 24?! Det är ju inget! 38 dagar kvar om vi måste sättas igång. 38 dagar är ju heller ingenting. En lön till sen är han här. Några enstaka helger till, sen är han här. Kan vara så att han kommer innan 24 dagar också. Det vet man inte. Det är ju det som är både spännande och skrämmande. Men vi försöker leva så vanligt som möjligt så kommer det inte kännas så långsamt. I helgen ska vi städa köket grundligt. Och tvätts bilen. Lite förberedelser, men inte sitta i soffan och vänta. Det klarar jag inte av. Fönstren skulle behövas putsas också. Och badrummet skulle behöva sig en skrubbning. Vi får hjälpas åt. Skulle i alla fall vara skönt att få sånt gjort. Kanske skulle redan börja idag med köksskåpen. Rensa och plocka undan sånt som vi inte använder. 

Och ja, vi måste packa klart BB-väskan. Ska köpa hem det vi ska ha med oss. Snacks, dricka och fylla iPad med film. Rensa minneskortet till systemkameran och ladda batteriet! Fick ju låna ett objektiv av Ilda. Så nu kan vi fota massor på förlossningen. Hoppas pappa Fredrik kan fånga fina ögonblick! Och jag längtar så tills jag kan knäppa första bilden på Fredrik med bebisen i sin famn! ❤️ 


Inga kommentarer: