tisdag 18 februari 2014

Thaigryta.

2 burkar kokosmjölk
2 burk kokosgrädde
1 burk grönsaker 
1/2 purjolök
1 färsk chili
Färsk ingefära
2 tärningar grönsaksbuljong 
4 st kycklingfilé 
2 tsk samba oelek
Ett gäng torkade limeblad
Kryddor efter smak 



•Hackade och sköljde purjolöken och chili. Stekte i en gryta med smör. Rev i ingefäran. 
•hällde på all kokosmjölk/grädden och buljongen, och lät det koka någon minut. •i med grönsakerna och kycklingen och valfri krydda. Jag hade i chiliflaks och limebladen - ca 6 st och sambal oelek. •Lät det puttra i 20 minuter. 


Jag smakade bara lite på en sked. (Jag va mätt av lunchen fortfarande.) Men Fredrik åt grytan ihop med ris. Han älskade den! Fick till och med öppna balkongdörren för han blev så svettig av grytan! Haha! Ibland kryddar man för mycket så att det bara smakar starkt. Men i denna gryta kunde man verkligen känna alla smaker. Limeblad gör att det smakar precis som maten i Thailand gör. I morgon ska jag äta den själv. :-) 

Inga kommentarer: