fredag 14 februari 2014

Besök hos BM i vecka 37.

Så va det dags för att kolla till lillen därinne igen.

Vi började med att ta proverna och trycket. Sen lyssnade hon på hjärtat och klämde på magen. Jag fick känna hans lilla huvud igen. Det va fortfarande lite ruckbart, men han hade sjukit lite mer. Hon sa återigen att min mage va så fin! Att hela min graviditet va så fin. Då skrattade Fredrik till och då sa hon: Jo men Jenny har nog den finaste magen jag sett på mina patienter. Hihi! Då blir man varm i hjärtat! ❤️ Hon kände även lilla foten som den andra BM kände igår. :-) och som jag får sparkar ifrån hela dagarna. Just nu håller han på med någon slags vattengympa därinne och trampar för fullt. 

Hon trodde inte att det var förlossning på G som den andra BM sa igår. Man blir lite förvirrad när de säger så olika. Men jag tänker att han får ta den tiden han vill. Jag är bara ivrig men som sagt. Vill han ligga därinne tills jag är i vecka 41+6 så får han väl det. Då är det 38 dagar kvar. Då hinner jag fixa lite mer här hemma. ;-) 

Urinprovet fick jag aldrig svar på idag. Hon hittade inget svar och den BM som hade tagit emot mig igår hade gått hem. Så jag ska tillbaka på måndag igen och lämna ett nytt prov. :-( just nu känns det ju som att det kvittar. För nu är det ändå så nära. Jag ville ju bara ha mediciner för att lugna sammandragningarna, om det nu är uvi som gör att de kommer så ofta. Nu kommer jag få sitta med dem i helgen ändå. Suck.. 

Vi gick igenom min graviditet. Hur jag tycker den varit och om jag skulle kunna tänka mig att göra det igen. Sen gick vi igenom förlossningsbrevet. Hur jag vill ha det/inte vill ha det. Men det tänker jag inte skriva om här. Det håller vi för oss själva. 
 
❥ Blodtryck: 120/80 
❥ Järnvärde: 138 
❥ Magmått: 34 
❥ Hjärtljud 136 
❥ Viktuppgång + 12 kg. 

Så "högt" blodtryck har jag aldrig någonsin haft! Det är inte högt på en vanlig människa men eftersom mitt ligger så lågt annars så bli man ju lite chockad. Men det är ett bra tryck. Hon förklarade att i början på graviditeten så brukar man ha lite högre, sen i mitten så går det ner och sen i slutet så går det upp lite igen. Och det är precis så det varit på mig. 

Järnvärdet va det högsta jag haft också under denna graviditeten! Jag hade inte ens så bra på första järnvärdet! Så jag har helt enkelt tagit mig bra på järntabletterna som jag tar ett piller av varje kväll. 

Magen hade växt 2 cm sen vi va där sist. 

Och hjärtljudet va som sist. ❤️ 

Vikten är väl inte så betydlig kanske. Men 12 kg? Vart fan sitter de?! Haha! en förklaring kanske är att jag är just nu inte är så stor besökare av toaletten. Eller jo men just nu är det bara nummer 1 som funkar som det ska. Så jag ska köpa laktulos i morgon. Kanske man går ner ett kg eller två! För magen känns verkligen full nu! Puuh! :-P

Hon bad mig även att lägga av med powerwalk om jag kör det. Det är bra om du lägger på dig lite fett för sen när du börjat amma så kommer bebisen ta allt från dig och du kommer vara som ett streck! Hahaha! 

Nu ska jag tillbaka om 2 veckor. OM jag då inte redan hade fött! Avslutade hon det med. :-D hihi så spännande! 

❤️

Inga kommentarer: