måndag 27 januari 2014

85 % är gjord.

Vaknade för en stund sen med ont i magen. :-/ upp och kissa och då vaknade krabaten i magen. Och han fick hicka! Så nu kunde jag ju såklart inte somna om. Halsbrännan sitter i dessutom. Bläh! 

Idag kom försäkringskassans pengar in. Ja eller de är ju mina, men de kommer därifrån. Lite över 5000 kr för 11 dagar. Så jag ligger väl på 14.000 kr om jag sen skulle ta ut full föräldrapenning. Just nu går jag ju på graviditets penning. Men det är ju samma summor de räknas på. Jag ska ju försöka ta ut 5 dagar i veckan, dvs ca: 20-22 dagar i veckan. Då får jag ut 10 tusen i alla fall. Det ska jag klara mig på. Även om det halverar min inkomst. Jag har dock inte så mycket utgifter längre då jag bantat ner dem rejält. Sänkt mobilräkingen, tagit tillfälligt bort pensionspar och sen kommer F betala för all mat. ❤️ Så jag kommer inte behöva lägga mina pengar på det. Får ändå en känsla av att jag kommer lägga pengar på bebisens kläder! Då jag kommer ha mycket tid till bebisshopping! :-P 

Jag måste ringa chefen idag också och kolla hur det blev med de där 10 % extra man kunde ansöka om. Hon skulle höra av sig men jag har inte hört något mer. Hon kanske tänkte att det inte va så broskande då jag inte ska få bebisen i dagarna. Men vet ni? Det är faktiskt bara 15 % kvar till BF! 


Tada! Bara 15 %?! Vi har alltså redan gjort 85 % ?! Helt galet! Ser ni att 8 1/2 hjärta är i fyllt och det bara är kvar 1 1/2 hjärta kvar? Wiie! Just nu känns det som att tiden står still. Veckorna går långsamt. 42 dagar känns som ett halvår!  Men när vi väl sitter där och värkarna är på riktigt så kommer nog det kännas som dessa 9 månader har gått med raketfart! Ser man på min kropp så ser man inte att jag är i 8:de månaden och ska föda om 6 veckor direkt. Idag är det exakt 6 veckor kvar. Kommer han på BF så kommer han på en måndag. 

Vår älskade lilla plutt! Du hoppar och skuttar därinne nu! Jag känner hur du drar händerna/armarna därinne! På fredag ska vi till BM igen. Då ska jag kolla om vi ska skriva förlossningsbrev och sen tror jag vi kommer få träffa våran framtida BVC-sköterska. Ja och så ska vi göra de vanliga rutinkontrollerna - mäta livmodern, kolla blodtrycket, kolla hb och så ska vi se om plutten fortfarande ligger neråt (vilket jag tror) och om han kanske fixerat sig? Ja och lyssna på hjärtat då såklart. Viktigaste delen. ❤️ 

Nu börjar magen kurra också! Jag som tänkte försöka somna om. Kommer vara halvdöd annars på fikat sen. Men jag får väl gå upp och äta frukost och sen bädda ner mig i soffan och sova en stund efter att jag käkat. Denna vecka har jag nog lagt på mig lite i vikt. Vore ju konstigt om vågen fortfarande stod still som den nu gjort i 3 veckor. Har säkert lagt på mig ett kg till. Det får vi veta i morgon! Då kliver vi in i vecka 35 och då ska jag (och plutten) vägas! 


Inga kommentarer: