torsdag 16 januari 2014

Föräldraträff 2/4.

Hej!

Idag va det dags för träff nummer 2! Vi skulle hålla på från 15.30-17.00. Men även denna gången drog det ut på tiden. Vi kom inte därifrån förrän strax innan 18.00! 

Idag gick vi igenom förlossningsfasen. Hur man går till väga. Vilka hjälpmedel som finns. Ställningar och vilka smärtlindringar det finns. Vi gick även igenom partnerns roll under förlossningen. Vi avslutade allt med att se en förlossningsfilm.

Idag va det "min" BM som höll i gruppen. Hon är väldigt frispråkig! Så hon förskönar då inte förlossningen. Tvärt om! Hon kör på och talar om hur smärtsamt det är och att vi förmodligen under en stund, kommer tro att ni ska dö. Det va till och med en mamma som gick ut för att hon inte klarade av att lyssna. :-/ Jag själv har inga problem med sånt. Självklart att man är rädd för smärtan. Men jag tänker bara att klarar alla andra av det, varför skulle då inte jag klara av det? Förlossningen är ju en väldigt liten del av graviditeten. Och även något man strävar efter. Jag vill bara få den gjord! Och ser väldigt mycket fram emot när det startar! Jag är taggad som f*n! 

Vi fick också veta att vi kommer få en kurs i profylax! Yes! Det va nästan så jag anmälde oss till en privat och va beredd att betala för den. För jag tror som sagt vi behöver det. För att bli bättre på att jobba ihop! Vi suger nämligen på det! Haha! Hon skulle höra av sig om ett datum. :-) 

Nu är tredje träffen på måndag. Vet inte vad vi ska gå igenom då. Väldigt kul att få gå dessa träffar. Och jag tror faktiskt F också uppskattar dem, även om jag såg en och annan grimas i hans ansikte när BM visade hur bebis ska pressa sig ut genom bäckenet. Då viskade han: "- fy fan va glad jag är att jag inte är kvinna!"

BM bekräftade att min "mensvärk" som har kommit några gånger är förvärkar. Det är sammandragningar med smärta. Inget farligt. Bara att bita ihop! ;-) 

Denna gången va bebis inte lika vild därinne. Men jag satt dessutom bekvämare och har tagit det lugnare på förmiddagen än vad jag gjort på förra träffen. Han talade bara om att han va vaken några gånger undertiden vi satt där. ❤️

Inga kommentarer: